maandag 17 mei 2010

De invloed van een roddel

Ik kan de invloed die andere mensen op mij hebben niet permiteren. Er zijn gevallen waar mensen vechten, ruzie maken en zelfs aan moord denken, omdat ze door een roddel worden beïnvloed, ze worden beïnvloed door woorden van anderen.
Waaraan heb ik het te danken dat ik niet door roddel wordt beïnvloed..? Negativiteit in de geest en in de gedachten is zoals vergift. Negatieve gedachten zijn de zaden van negatieve acties.
Het kan lijken op een eenvoudige alledaagse iets...
- Zoals een vriend of een kennis die mij in het striktste vertrouwen verteld dat zo'n persoon is zoals dit en die en die doet dat. Ik luister en neem het soms zelfs aan zonder een vraag te stellen.
Mijn houding en acties worden nu door de woorden van deze vriend of kennis beïnvloed. Maar hoe ik met de geven informatie zal omgaan zal ik zelf voor moeten kiezen. Ik denk dat een ieder dat moet doen. Omdat niet alles is zoals de ander het door verteld.
Roddels en raden brengen leed, zwaarte en vooral wantrouwen. Vergift kan in vele vermommingen binnenkomen. Maar vergift is vergift als het nou komt van een vriend of vijand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten